Sådan Vælger Malermesteren sin Maling

Rigtigt mange danskere vælger selv at male deres hjem, frem for at hyre en professionel maler til at udføre arbejdet. Der kan selvfølgeligt være flere grunde til denne beslutning. Nogle synes bare det er en sjov aktivitet, og de ser frem til at arbejde sammen med deres familie eller venner om, at male hjemmet. Andre sætter pris på tanken om, at de selv skaber rammerne for det hjem, de lever i. Det giver en helt særlig følelse indeni, at sidde i et hjem, som man selv har været med til at skabe. Den mest udbredte grundt til at male selv er dog helt sikkert økonomisk. En professionel maler er ikke billig at hyre, og det kan let blive en dyr fornøjelse. Hvis man har tiden, energien og tålmodigheden til at male selv, så kan der altså være mange penge at spare. Man skal bare tænke sig godt om, før man kaster sig ud i projektet. Hvis du ikke selv er erfaren maler, er der nemlig en del fælder, du let kan falde i.

En af de helt store fælder, når man selv vil male sit hjem, ligger i valget af maling. Der findes mange forskellige typer og kvaliteter af maling på markedet, og det kan godt være ganske uoverskueligt at skulle vælge imellem dem. Det er her, hvor rigtigt mange ender med at træffe en beslutning, som de senere fortryder. Hvis deres grund til, at ville male selv, er økonomisk, så vil det også være fristedende at købe den billigste maling. Enten har man begrænset med plads i budgettet, eller også kan man bare ikke lide at betale overpris. Uanset hvad der ligger til grund for ens beslutning om, at spare pengene på en professionel maler, så vil de også farve andre beslutninger. Hvis man ikke ved hvilken maling man skal vælge, så fristes man altså hurtigt til at vælge den billigste maling. Så er man da sikker på, at man ikke har betalt for meget!

Men det er en fejl. Virkelig billig maling er sjældent pengene værd, og den vil koste dig langt mere tid og flere kræfter. En billig maling har nemlig typisk ikke en særligt god dække-evne, og den er svær at arbejde med. Det betyder at du skal lægge flere lag, og være utroligt omhyggelig, for at få et bare nogenlunde flot resultat.

Du bør i stedet vælge din maling, på samme måde som malermesteren gør det. Malermesteren lever af at male folks hjem, og han ønsker selvfølgeligt heller ikke at betale overpris. Hvis den billigste maling fungerede fint, så ville han selvfølgeligt købe den billigste maling: det ville betyde en større profit for ham. Men malermesteren vælger typisk beck og jørgensen maling, eller et tilsvarende mærke, af høj kvalitet. Hvorfor gør han det? Det er meget simpelt: fordi det gør hans arbejde hurtigere og lettere.