Sådan vælger du jakker til børn

Leder du efter den perfekte jakke til dit barn eller til dine børn? Jakker til børn handler ikke kun om at finde en jakke, der ser godt ud, som vi voksne plejer at gå efter. Det handler også om mange andre ting, der gør at jakken er komfortabel og sikrer barnet de bedste vilkår.

 

Materiale

Hvilket materiale skal du gå efter? Hvis dit barn ofte fryser kan det være en god idé at vælge en jakke, der har fleece indvendigt. Fleece giver god varme til kroppen og holder på varmen i længere tid. Problemet med fleece er dog, at det oftest også kan blive for varmt for barnet at lege rundt med fleece. Hvis jakken skal bruges i vinteren, så er det en god idé at vælge en varm jakke, der enten er af nylon eller polyester. Disse to stoffer er oftest bedst vandafvisende og bruges f.eks. også i regntøj. Jakker til børn laves dog tit i forskellige materialer. De bedste materialer opdelt efter sæson er:

Sommeren: Denim og Polyester. Disse to stoffer er meget tynde og er lette.

Efteråret: Fleece. Fleece kan bruges i efteråret af sig selv, som giver en dejlig varme, men med et tyndt lag.

Vinteren: Polyester, polyamid, pels og for. Disse materialer holder en del på varmen og giver barnet både varme og komfort.

 

Størrelse

Jakker til børn købes oftest i flere størrelser større så jakken kan beholdes i længere tid. Når man investerer i en vinterjakke vil man gerne have at jakken holder i flere år, men dette kan også have en ulempe. Jo mere plads der er i jakken, altså jo større den er til barnet, jo mindre varme vil barnet have. Pga. for meget plads vil jakken simpelthen ikke holde på varmen, og dermed vil barnet fryse. Jakker til børn bør altså købes i en tilpas størrelse, så barnet ikke ender med at fryse. Det kan dog være en god idé, at give barnet ekstra tøj på, hvis du alligevel vælger at købe en stor størrelse.

 

Vandtæthed og vandafvisende

Hvis du skal købe en regnjakke eller en vinterjakke, eller bare ønsker en jakke, der er vindtæt, så skal du huske at købe efter behov. Man kan aldrig regne med det danske vejr, og derfor vil det selv på den varmeste sommerdag regne. Bandtæt og vandafvisende jakker til børn er derfor et godt valg.

Når du køber en jakke, der er vandtæt og vandavisende bør du også kigge på tal ved siden af. Dette tal fortæller om, hvor meget vand jakken kan tåle at absorbere i millimeter. Skal jakken f.eks. bruges som en regnejakke, er det en god idé at vælge en jakke, der kan tåle meget. Og er det en sommerjakke, så kan et lille tal sagtens klare det.

 

Vindtæthed

Vindtætte jakker undervurderes, men i et land som Danmark, hvor det hele tiden blæser, er det en god idé at købe vindtætte jakker til børn. Vindtætte jakker sikrer at blæsten ikke trænger ind under jakken, så barnet fryser.